Historia

      Bar Rubin został otworzony przez Jerzego Czadowskiego 7.01.1992r. Po jego śmierci był prowadzony przez Iwonę Czadowską, oraz Krystynę i Edwarda Ciupińskich, a obecnie przez Iwonę i Tomasza Czadowskich. Od samego początku naszym celem była tradycyjna  domowa i galicyjska kuchnia, którą przyciągamy mieszkańców Przemyśla i turystów.
Dzisiaj możemy śmiało powiedzieć, że jesteśmy lokalem z wieloletnią tradycją, gdyż niewiele jest takich miejsc, pamiętających lata 90.
Jednak nasza historia jest dużo głębsza, a rodzina zawsze była związana z gastronomią. Pierwszy raz w tym miejscu, mój pradziadek Józef Krupa otworzył lokal gastronomiczny już w 1947 roku !
Posiadamy skany zezwolenia i karty rejestracyjnej (widniejący w dokumentach nr 41 to obecne 19, gdyż kiedyś była inna numeracja, która została zmieniona w latach 70tych):